inschrijven

Inschrijven

Om te reageren op een woning moet u ingeschreven staan. Inschrijven als woningzoekende bij Mooiland is mogelijk via deze link

In- uitschrijven bij Mooiland

 • Hoe kan ik mezelf inschrijven bij Mooiland?

  U kunt zich via deze link 'inschrijven'. Doorloop de stappen in het formulier. Uw inschrijving is direct actief nadat u uw account heeft geactiveerd. U bouwt automatisch inschrijftijd op.

  Mooiland wijst een groot deel van haar woningen zelf toe. In sommige regio’s biedt Mooiland de woningen via regionale woonruimteverdeelsystemen aan. Bent u ingeschreven bij Mooiland? Dan bent u niet automatisch ingeschreven bij één van de regionale woonruimte verdeelsystemen.

 • Is inschrijven gratis?

  Ja, u kunt gratis inschrijven.

 • Kan ik mijn inschrijving splitsen als ik samen sta ingeschreven?

  U kunt niet zelf uw inschrijving splitsen. Neem telefonisch contact op met onze klantenservice, zij zijn u graag van dienst bij het splitsen van uw inschrijving.

  U mag deze wijziging ook schriftelijk of per email aan ons doorgeven. Vergeet dan niet uw inschrijfnummer en beide namen aan ons door te geven.

 • Hoe meld ik mij af als woningzoekende?

  U kunt telefonisch afmelden via onze Klantenservice. Of u kunt een email sturen naar infomooilandnl. Vermeld in de e-mail wel uw persoonlijke gegevens, zoals naam, adres, woonplaats en geboortedatum.

 • Blijf ik ingeschreven als ik een woning accepteer?

  Nee, u blijft niet ingeschreven. Uw inschrijftijd vervalt bij het accepteren van een woning. Als u het huurcontract heeft ondertekend, kunt u zich weer inschrijven. U bouwt opnieuw inschrijftijd op.

 • Ik huur een woning van Mooiland, moet ik ook mijn inkomensgegevens opsturen?

  Nee. Dit geldt alleen als u verhuisplannen heeft en de woning accepteert.

 • Hoe kan ik reageren op een woning?

  Om te reageren op een woning moet u ingeschreven staan. Elke werkdag plaatst Mooiland nieuwe woningen op deze website. U kunt de advertentie inzien door te klikken op de foto of de straatnaam en huisnummer. U krijgt dan meer informatie over de woning en kunt direct online reageren. U mag op drie woningen tegelijkertijd reageren.

 • Mag ik op meerdere woningen tegelijk reageren?

  U mag op maximaal drie woningen tegelijk reageren. Mooiland biedt woningen aan via loting, direct te huur of via inschrijftijd. Natuurlijk kunt u maar één keer op dezelfde woning reageren.

 • Hoe kan ik zien op welke woning ik gereageerd heb?

  Ben u ingelogd? Ga dan naar ‘mijn reacties’ en vervolgens naar ‘actieve reacties’. Daar staan al uw reacties op een rij.

 • Kan ik vaker dan één keer meeloten voor dezelfde woning?

  Nee, u kunt maar één keer reageren op dezelfde woning.

 • Hoe vaak mag ik een woning weigeren?

  U kiest er zelf voor om op een woning te reageren die bij u past. Het kan voorkomen dat u na de bezichtiging toch van de woning afziet. Als u weigert, heeft dat geen gevolgen voor uw kansen op een woning of uw inschrijftijd.

 • Krijg ik een bevestiging als ik op een woning reageer?

  U krijgt een bevestiging in uw scherm te zien. Als u inlogt kunt u uw reacties altijd terugzien onder ‘mijn reacties’ en vervolgens onder ‘actieve reacties’.

 • Kan ik mezelf afmelden voor het digitale tipbericht?

  Als u inlogt op de website, kunt u zich afmelden voor het tipbericht. Dit doet u bij ‘Mijn account’ en vervolgens klikt u ‘Zoekprofiel’ aan. Daar meldt u zich af door het vinkje ‘tipbericht’ uit te zetten.

 • Ik heb gereageerd op een woning wat nu?

  Alle woningen die Mooiland te huur aanbiedt, staan vijf dagen op deze website. Daarna wijst Mooiland de woningen toe. Via ‘Mijn reacties’ en vervolgens bij ‘Waar ben ik geëindigd?’ ziet u op welke positie u bent geëindigd.

  Bent u degene die de woning krijgt aangeboden? Dan ontvangt u een uitnodiging voor een (groeps)bezichtiging van de woning.

  Ontvangt u geen uitnodiging? Dan is de woning aan kandidaten aangeboden die hoger op de lijst staan dan u. Mogelijk ontvangt u later alsnog een uitnodiging als wij geen kandidaat toewijzen. Let op: u hoeft dan geen contact met ons op te nemen. U kunt verder zoeken en reageren op andere woningen.