Koopacties

Kortingsregeling huurders Mooiland stopt per 1 januari 2018

Huurders van Mooiland kregen voorheen 10% korting op de koopprijs van een bestaande huurwoning die Mooiland te koop aanbiedt. Deze kortingsregeling stopt per 1 januari 2018. 

De kortingsregeling is circa 6 jaar geleden gestart vanwege de dynamiek op de woningmarkt. Het aanbod van koopwoningen was destijds groter dan de vraag. Op dat moment had Mooiland een flinke opgave om (veelal te dure) sociale huurwoningen te verkopen. Om de verkoop te stimuleren en huurders op dat moment een voordeel te bieden, boden we 10% korting op de kooprijs. Anno 2017 ziet de situatie op de woningmarkt er anders uit. Het aanbod van koopwoningen neemt af, waardoor de vraag toeneemt. De woningen die we op dit moment verkopen zijn daardoor sneller verkocht. Bovendien focussen we ons meer op onze kerntaak: het verhuren van betaalbare, kwalitatief goede en duurzame sociale huurwoningen. De komende jaren verkopen we daarom minder woningen. Om deze redenen stoppen we per 1 januari 2018 met de kortingsregeling. 

De kortingsregeling geldt nog tot uiterlijk 31 december voor huurders van Mooiland, onder de volgende voorwaarden:

  • De korting geldt alleen als de koopovereenkomst nog dit jaar getekend wordt.
  • De korting geldt alleen voor voormalige huurwoningen van Mooiland die verkocht worden. Voor nieuwbouw geldt dit niet.
  • U moet minimaal een jaar bij Mooiland huren om in aanmerking te komen. U moet als hoofdhuurder of medehuurder geregistreerd staan.
  • De gehuurde woonruimte moet vrijkomen voor een nieuwe huurder.
  • De gekochte woning mag niet binnen één jaar weer verkocht worden.
  • Per 1 januari 2017 zijn per gemeente prestatieafspraken gemaakt. De afspraken gaan onder andere over het maximum aantal sociale huurwoningen dat Mooiland mag verkopen. Is dit aantal in uw gemeente al bereikt, dan is het niet mogelijk om uw of een andere huurwoning van Mooiland die te koop staat met korting te kopen in 2017.

Heeft u vragen over de kortingsregeling? Neem dan contact op met de afdeling Aan- en Verkoop van Mooiland.