Een woning voor u

Elke werkdag plaatst Mooiland vrijgekomen woningen op deze website. Bekijk hier het actuele aanbod. U kunt maximaal op drie woningen tegelijk reageren. Wanneer de reactietermijn van een woning verstreken is, kunt u weer op een andere woning reageren.

In sommige regio’s biedt Mooiland de woningen aan via regionale woonruimteverdeelsystemen. Meer informatie over deze regio's en de woningen die daar worden aangeboden vindt u hier

Het zoekprofiel

Om een woning te vinden die voldoet aan uw woonwensen, vult u uw zoekprofiel onder 'mijn account' in. Hiervoor moet u wel ingelogd zijn. U kunt bijvoorbeeld aangeven in welke plaats u een woning zoekt, maar ook welke huurprijs u wilt betalen en hoeveel slaapkamers de woning moet hebben.

Digitaal tipbericht

Na het invullen van het zoekprofiel kunt u zich gratis opgeven voor het digitale tipbericht. U ontvangt dan automatisch een e-mail als er een woning vrijkomt die aan uw woonwensen voldoet. Om dit tipbericht te ontvangen moet u wel het vinkje bij ‘tipbericht’ aanzetten.
Tip: Maak uw profiel niet te beperkt, want u ontvangt alleen een tipbericht als een woning aan uw zoekprofiel voldoet.

Gegevens paraat!

Bent u actief op zoek naar een woning? Zorg dan dat u in het bezit bent van de volgende documenten:

Woning accepteren?

Bekijk hier wat u moet doen om een woning te accepteren.

Direct te huur

Heeft u snel een woning nodig? Mooiland heeft soms ook woningen die direct te huur zijn. Deze vindt u hier. Het is ook mogelijk om in uw zoekprofiel een vinkje te zetten bij direct te huur.

Woning zoeken

 • Bent u actief op zoek naar een huurwoning?

  Voeg dan in uw mailbox mijnwoningzoekenmooilandnl toe aan uw contacten. Wanneer Mooiland u een tipbericht of een aanbiedingsbrief stuurt ontvangt u altijd een e-mail van ons. Door mijnwoningzoekenmooilandnl in uw contacten te zetten voorkomt u dat de e-mail in het mapje ‘ongewenste e-mail’ terecht komt.

 • Hoe kan ik reageren op een nieuwbouwwoning?

  U kunt reageren op een nieuwbouwwoning als Mooiland deze adverteert. Beijk hier alle nieuwbouwwoningen.

 • Hoe kom ik aan een huurwoning?

  Mooiland wijst voor een groot deel haar woningen zelf toe. Bekijk hier het actuele aanbod. 

  In sommige regio’s biedt Mooiland de woningen via regionale woonruimteverdeelsystemen aan. In dit overzicht ziet u per woonplaats of complex waar wij deze adverteren.

 • Hoe weet ik welke woningen vrijkomen?

  Door regelmatig op de website te kijken blijft u goed op de hoogte van ons actuele woningaanbod.
  Tip: meld u aan voor een digitaal tipbericht via uw zoekprofiel. U wordt dan automatisch en gratis op de hoogte gehouden van woningen die vrijkomen en aan uw woonwensen voldoen.

 • Wat is een zoekprofiel?

  In een zoekprofiel geeft u uw woonwensen aan. Als er een woning vrijkomt die aan uw wensen (uw zoekprofiel) voldoet, krijgt u automatisch per e-mail een gratis tipbericht. Als u dit tipbericht hebt ontvangen, moet u zelf nog wel op de woning reageren.

 • Hoe vul ik een zoekprofiel in?

  Om een zoekprofiel in te vullen moet u eerst ingelogd zijn. Bent u ingelogd? Klik dan op ‘mijn account’. Daarna klikt u door op ‘zoekprofiel’. Nu kunt u uw woonwensen verder invullen. Vergeet niet om uw zoekprofiel op te slaan. Wilt u een tipbericht ontvangen? Geef dat ook aan in uw zoekprofiel.

 • Mijn gegevens kloppen niet, wat moet ik doen?

  Wanneer u inlogt op deze website, kunt u uw gegevens zelf wijzigen onder 'mijn account'.

 • Moet ik ingeschreven staan om te kunnen reageren?

  Ja, op deze website kunt u alleen op woningen reageren als u bij Mooiland ingeschreven staat als woningzoekende. U kunt zich hier inschrijven.

 • Wat wordt er bedoeld met inschrijftijd?

  Iedereen die zich als woningzoekende bij Mooiland inschrijft, bouwt vanaf het moment van inschrijving een inschrijftijd op.
  Let op! Bent u een tijd geleden uitgeschreven en later weer ingeschreven? Dan geldt uw tweede (en dus kortste) inschrijftijd.

 • Hoe weet ik wat mijn inschrijftijd is?

  Uw inschrijfdatum heeft u via de mail ontvangen. Hiermee weet u precies hoelang u ingeschreven staat. Mocht u hier vragen over hebben, neem dan contact op met onze Klantenservice.

 • Staan nieuwbouwwoningen ook op de website?

  Ja, ook nieuwbouwwoningen worden via de website aangeboden. De toewijzing gaat zowel via loting als inschrijftijd. Dit staat erbij vermeld.

 • Hoe vaak komen er nieuwe woningen op de website?

  Elke werkdag zet Mooiland nieuwe beschikbare woningen op de website. U kunt dan meteen op deze woningen reageren.

 • Hoe lang staat een woning op de website?

  Een woning staat vijf dagen op deze website. U kunt in deze vijf dagen reageren op een woning. Na die vijf dagen wijst Mooiland de woning toe.

 • Wanneer kom ik voor een woning in aanmerking

  Onze woningen worden op twee verschillende manieren aangeboden. Via ons eigen woonruimte verdeelsysteem, via een regionaal woonruimte verdeelsysteem.
  Ons eigen woonruimte verdeelsysteem: 

  • Mooiland wijst 80% van de woningen op mijnwoningzoeken.nl toe op basis van inschrijftijd. De woningzoekende met de langste inschrijftijd krijgt de woning aangeboden.
  • 20% van de woningen gaat via loting. Door middel van loting wordt de woning toegekend. Elke woningzoekende maakt evenveel kans. Het systeem maakt automatisch een verdeling. Mooiland heeft hierop geen invloed.
  • Direct te huur. Woningen die we niet via het systeem kunnen verhuren, bieden we aan via ‘direct te huur’ op de website mijnwoningzoeken.nl. Wij behandelen de reacties in volgorde van binnenkomst. Vervolgens wijzen we de woning toe aan de eerste geschikte kandidaat.

  Tip! Het is mogelijk om in uw zoekprofiel 'direct te huur' in te stellen. Vink ‘direct te huur’ aan in uw zoekprofiel.

 • Kan ik met iemand anders van woning ruilen?

  Ja, bent u op zoek naar een kleiner of juist een grotere woning? Of u wilt ergens anders wonen? Dan is woningruil misschien iets voor u. Lees alles over woningruil op de website Mooiland.nl.