Passend toewijzen

Uw inkomen, huishoudgrootte en leeftijd bepalen of u kunt reageren op een woning. De overheid wil dat de hoogte van uw maandelijkse huur past bij uw situatie. 

In ‘mijn overzicht’ ziet u het passend aanbod van de woningen waarop u kunt reagerenHieronder leest u wat de regels zijn voor het woningaanbod op deze website.

Bekijk de inkomensvoorwaarden 2024 | 18 tot AOW-leeftijd

Bekijk de inkomensvoorwaarden 2024 | vanaf AOW-leeftijd


Is uw inkomen hoger of lager dan de inkomensgrenzen voor een bepaalde huurprijs? Dan kunt u niet reageren.

Inkomensgrenzen bij andere websites

Reageert u op een woning van Mooiland via een andere website? Dan kunnen andere inkomensgrenzen gelden. Die inkomensgrenzen staan op die website vermeld. Krijgt u een woning aangeboden? Dan leest u op het reactieformulier waar u de inkomensgrenzen vindt die voor u gelden. Bekijk het overzicht van websites waar we nog meer adverteren. 

Bent u met pensioen, heeft u een lager inkomen, maar wel spaargeld (vermogen) of een koopwoning? 

U kunt dan reageren op hogere huurprijzen. Door een wijziging in overheidsregels kunnen we ook naar uw spaargeld (vermogen) kijken en niet alleen naar uw belastbaar inkomen volgens passend toewijzen. Zo wordt voor u gemakkelijker om een betaalbare (nultreden)woning te vinden met een hogere huurprijs. Lees meer over deze voorwaarden.

Inkomen te hoog en meer dan 10 uur zorg per week?

Is uw inkomen te hoog voor de geadverteerde woning? En heeft iemand in uw huishouden een indicatie voor meer dan 10 uur persoonlijke zorg per week? Dan komt u soms toch in aanmerking voor een huurwoning. Neem contact op met onze Klantenservice via  088 450 10 10.

Kan ik Huurtoeslag aanvragen?

U vraagt huurtoeslag aan bij de Belastingdienst. De hoogte van de toeslag hangt af van uw huurprijs, inkomen, leeftijd en gezinssituatie.

Bij het accepteren van een woning controleren wij uw gegevens

Het is belangrijk dat de gegevens in uw inschrijving kloppen. Zodra er veranderingen in uw inkomen of de huishoudgrootte zijn, pas dit dan direct aan. Dat voorkomt teleurstellingen achteraf. U komt niet in aanmerking voor de woning als de informatie over uw inkomen, huishoudgrootte of leeftijd niet blijkt te kloppen.

Uw gegevens wijzigen